NORDIC WALKING IN BRABANTTechnische informatie

Waarom adviseren de instructeurs van SNWN de stokken van Exel?
Om deze vraag te beantwoorden moeten we een stuk in de techniek duiken. Tijdens Nordic Walking komt veel druk op de stokken, waardoor de knieën gedeeltelijk worden ontlast en sneller wordt gelopen dan tijdens gewoon wandelen. Om deze druk (energie) optimaal te benutten is het van belang dat de stokken uit materiaal bestaan die deze energie overdraagt op de afzet.
De kwaliteit van de stokken wordt bepaald door het gehalte en de combinatie van carbon en glasvezel.
Er is veel verschil in de opbouw van de stokken van de diverse fabrikanten. Exel heeft een wikkelmethode die garant staat voor optimale demping, omdat de krachten in de lengterichting door de schacht worden verplaatst.
Ook de strap (handriempje) is erg belangrijk. Als dit handriempje op de juiste manier is afgesteld, ontstaat er een mogelijkheid om de krachten optimaal over te brengen op de stokken.
Dan zijn er nog de "schoentjes". Deze worden gebruikt om op verhard terrein voldoende grip te hebben. Hiervoor zijn ze zo gevormd dat ze onder iedere hoek op dezelfde manier contact maken met de ondergrond. Bij kwalitatief goede stokken zijn alle onderdelen los verkrijgbaar.Algemene informatieStartpagina


(c) DATA BECKER GmbH & Co. KG - erstellt mit web to date 7.0