NORDIC WALKING IN BRABANTGeschiedenis

Twee oervormen kunnen als basis worden gezien voor Nordic Walking:

In de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken, om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen met stokken en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig gebruikt.

Een andere voorloper van het Nordic Walking moet worden gezocht in de zomertrainingen van Finse langlaufers. Sinds het begin van de 20e eeuw gebruiken zij hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam, welke zo belangrijk is tijdens het langlaufen, ook in de zomer in conditie te houden.

75 Jaar geleden is hieruit de naam Nordic Walking ontstaan.
"Nordic" omdat het uit noordelijke streken (Finland) afkomstig is en "Walking" van wandelen.
Omdat in de loop van de tijd duidelijk werd dat het uitoefenen van deze manier van bewegen een heilzame werking heeft op vele spieren in het gehele lichaam, gingen steeds meer mensen wandelen met stokken.
Op dit moment is Nordic Walking in Europa aan een stevige opmars bezig.
Na Duitsland en Italië wordt Nordic Walking nu ook in Nederland populair. Nordic Walking wordt op dit moment in Nederland grotendeels nog beoefend op gezondheids- en fitnessniveau.

Algemene informatieStartpagina


(c) DATA BECKER GmbH & Co. KG - erstellt mit web to date 7.0